Corona App, privacy & surveillance met Lotte Houwing

De Lockdown
De Lockdown
Corona App, privacy & surveillance met Lotte Houwing
/

Jeremy spreekt met Lotte Houwing van Bits of Freedom over de Corona App, privacy & surveillance en de relatie tussen de staat en de burger.

Lotte Houwing is beleidsadviseur en onderzoeker bij Bits of Freedom. Zij richt zich vooral op de relatie tussen de staat en de burger en de machtsverhoudingen die daarmee gepaard gaan. Zo werkt zij aan het dossier op de geheime diensten (de Sleepwet) en de opsporingsbevoegdheden van de politie. Zij zet zich in voor de bescherming van de burger tegen misbruik van deze macht.

Verder bespreekt Hessel zijn hoop op linkse oplossingen om uit deze crisis te komen, en de vrees voor een rechtse shock-doctrine.

Links

Google grijpt crisis aan om massasurveillance te legitimeren

Oproep – Bescherm onze gezondheid, maar bescherm ook onze rechten

Volg De Lockdown

YouTube

Twitter

Facebook

Website

iTunes

Spotify

Podcast Feed

Over De Lockdown:

Kritische analyses & interviews tijdens de coronacrisis om samen sterker uit deze crisis en onze isolatie te komen!

Geconfronteerd met de huidige veelzijdige crisis, onze isolatie en de noodzaak door te gaan met onze strijd voor een betere wereld, hebben wij De Lockdown opgezet, een kritisch digitaal corona-quarantaine kanaal met discussies, interviews, en hopelijk binnenkort ook lezingen, support- en solidariteitsgroepen, hang-out sessies en meer. Op deze manier willen we bijdragen aan de huidige analyses van de crisis, van elkaar leren en elkaar steun bieden ondanks onze fysieke afstand.

Muziek: Palgas

Leave a Reply