Single Supermoms & Corona met Eva Yoo Ri Brussaard

De Lockdown
De Lockdown
Single Supermoms & Corona met Eva Yoo Ri Brussaard
/

Loes spreekt met Eva Yoo Ri Brussaard van Single SuperMom over het effect van de corona pandemie en het crisis beleid op alleenstaande moeders en hun kinderen.

Abonneren: https://www.youtube.com/channel/UCrZhVDECWfS7BXyRcMHOktA?sub_confirmation=1

Vandaag spreken we met Eva Yoo Ri Brussaard de oprichtster van Single SuperMom over het effect van de coronacrisis op alleenstaande moeders en hun kinderen. Onlangs schreef zij een opiniestuk op Joop.nl getiteld ‘Je kind vastbinden aan een lantaarnpaal’: https://joop.bnnvara.nl/opinies/je-kind-buiten-aan-de-lantaarnpaal-vastbinden . Met het corona beleid van Rutte, vertelt ze, worden alleenstaande moeders gedwongen tot dit soort absurde praktijken.

Verder houdt Jeremy een rant over het sociaal darwinisme van Bert Wagendorp in de Volkskrant, vertelt hij over de ‘mondkapjes voor iedereen’ campagne in Tsjechië en Nederland en het aankomende basisinkomen voor Spanje. Jelle kaart nogmaals de asociale rol aan die Nederland speelt in de EU tijdens de coronacrisis.

Links

Bert Wagendorp: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/het-virus-staat-neutraal-tegenover-ras-bankrekening-seksuele-geaardheid-gender-en-macht~b7873e58/ & https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/en-wat-als-de-coronacrisis-ook-een-obesitascrisis-blijkt-te-zijn~b4ffb4b8/

Asha ten Broeke: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/ik-wil-geen-publiek-debat-over-wanneer-jij-mij-mag-laten-doodgaan~bebfc97b/.

Olave Nduwanje: https://www.oneworld.nl/lezen/opinie/juist-nu-is-het-tijd-voor-een-massastaking-wie-durft/

Mondkapjesvooriedereen: https://www.mondkapjesvooriedereen.nl/

Volg De Lockdown

Twitter: https://twitter.com/DeLockdown

Facebook: https://www.facebook.com/De-Lockdown-103687124623489

Website: https://delockdown.nl/

iTunes: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-lockdown/id1506570328

Spotify: https://open.spotify.com/show/4en6r2bArOqYzYNqmOIQfG

Feed: https://delockdown.nl/feed/podcast

Over De Lockdown:

Kritische analyses & interviews tijdens de coronacrisis om samen sterker uit deze crisis en onze isolatie te komen!

Geconfronteerd met de huidige veelzijdige crisis, onze isolatie en de noodzaak door te gaan met onze strijd voor een betere wereld, hebben wij De Lockdown opgezet, een kritisch digitaal corona-quarantaine kanaal met discussies, interviews, en hopelijk binnenkort ook lezingen, support- en solidariteitsgroepen, hang-out sessies en meer. Op deze manier willen we bijdragen aan de huidige analyses van de crisis, van elkaar leren en elkaar steun bieden ondanks onze fysieke afstand.

Muziek: Palgas

Leave a Reply